Her şeyden önce hızlandırılmış bir seçimdi. Haziranda olması beklenen seçim, mayıs ayına çekilecek mi, çekilmeyecek mi derken ASRIN Felaketi Kahramanmaraş depremi ile sarsıldık. Seçimi bırakın yeme içmekten kesildiğimiz bir dönem yaşıyor, 11 ili vuran depremde enkaz altında kalan yurttaşlarımızı kurtarmak, evi barkı yıkılanlara ulaşabilmek için can siber mücadele etmeye çalıştık. Binlerce insanımızı ne yazık ki..

Tarih : Okunma : 1.566 views Yorum Yap


Her şeyden önce hızlandırılmış bir seçimdi.
Haziranda olması beklenen seçim, mayıs ayına çekilecek mi, çekilmeyecek mi derken ASRIN Felaketi Kahramanmaraş depremi ile sarsıldık. Seçimi bırakın yeme içmekten kesildiğimiz bir dönem yaşıyor, 11 ili vuran depremde enkaz altında kalan yurttaşlarımızı kurtarmak, evi barkı yıkılanlara ulaşabilmek için can siber mücadele etmeye çalıştık. Binlerce insanımızı ne yazık ki yitirdik, milyonlarca vatandaşımız evlerini barklarını kaybetti.
Yaralar daha sarılmamışken, seçim olur mu olmaz mı diye düşünülürken 14 Mayıs tarihi gündeme geldi ve tarih netleşti.
Haaa! Siz söylemeden ben söyleyeyim, ‘zaten muhalefet seçim istemiyor muydu?’ Diyeceksiniz.
Muhalefet kaç zamandı seçim istiyordu veya biz öyle zannediyorduk! Sözde muhalefet seçimde 21 yıllık iktidar, ‘Yorgun, iş yapacak mecali ve becerisi’ kalmadığı için indirecek, kimi Türkiye’ye ‘Baharı’ kimi ise ‘Tarih yazacaktı’…

Sandıklara her zamankinden daha fazla akın etti vatandaş. Sandıklar doldu taştı, gece geç saatlerde açıklanan sonuçta görülen oydu ki halk ne ‘Yeni Baharlar’ ne de ‘yeni tarih yazılmasına’ İhtiyaç duydu.
Barajı aşamaz denilen MHP mevcuttan 1 fazla vekil çıkarırken, Yeniden Refah Partisi kendi ismi ile 5 vekili meclise gönderdi. TİP sosyal medyada görülenin aksine kendi ile beraber Emek ve Özgürlük ittifakına Türkiye genelinde 12 vekil kaybettirdi.
ADANA BIÇAK SIRTI
Gelelim Adana’ya. AK Parti 5 vekil sayısını kurarken, CHP + Deva, GP, SP, DP ile birlikte 4 olan vekil sayısını anca 5’e çıkardı. MHP ve İYİ Parti mevcut 2 vekil sayısını kururken, HDP’nin Yeşil Sol parti olarak girdiği seçimde 2 vekilden birini kaybetti. (Bu kaybın nedeni TİP’in aday çıkarmasıdır)
Büyükşehir ile birlikte Adana’nın en büyük ilçelerinden Seyhan, Çukurova ve Ceyhan’ın yanı sıra İmamoğlu, belediyeleri CHP’de olmasına rağmen milletvekili seçiminde AK Parti’nin gerisinde kaldı.(Cumhurbaşkanı seçimini karıştırmayın)
Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitmedi ve 28 Mayısta halk tekrar sandık başına gidip, Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu kararını verecek. Sonuç ne çıkar sandıktan bilemem ama ben Adana genelinde alınan milletvekili seçim sonucunun gelecek yerel seçimlerin bir uyarısını olduğunu söylemekte yarar görüyorum. Belediye başkanları 4 yılın analizini göz önünde bulundurup, şapkalarını önlerine koymaları gerekir. Bu saatten sonra ne kadar fayda sağlar onu da sandık gösterir.
Kısacası, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi bitikten sonra yavaş yavaş yerel seçimde aday olmayı düşünenler daha çok sahada olacaklar. Seçime yakın zamanda ortaya çakanlar ile her gün sanki yarın seçim olacakmış gibi düğünde, cenazede, iyi ve kötü günde vatandaş ile iç içe olan aynı olmayacağını aşikardır…

PAYLAŞ