Ceyhan’da Yükseköğretim kayıplarda mı? Ceyhan, Kamu ve özel kurumlar tarafından hazırlanan birçok ulusal ve uluslararası raporda enerji, petrol, lojistik, teknoloji ve tarım-hayvancılık gibi bir çok alanda “ Geleceğin Parlayan Yıldızı” olarak nitelendirilmektedir. Bu kapsamda Ceyhan’da, bu alandaki gelişmelere teorik-bilimsel altyapının oluşturulması için belli planlamalar dahilinde eski adıyla Bakanlar Kurulu, şimdiki adıyla Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından Ceyhan..

Tarih : Okunma : 1.997 views Yorum Yap

Ceyhan’da Yükseköğretim kayıplarda mı?

Ceyhan, Kamu ve özel kurumlar tarafından hazırlanan birçok ulusal ve uluslararası raporda enerji, petrol, lojistik, teknoloji ve tarım-hayvancılık gibi bir çok alanda “ Geleceğin Parlayan Yıldızı” olarak nitelendirilmektedir. Bu kapsamda Ceyhan’da, bu alandaki gelişmelere teorik-bilimsel altyapının oluşturulması için belli planlamalar dahilinde eski adıyla Bakanlar Kurulu, şimdiki adıyla Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından Ceyhan Mühendislik Fakültesi ve Ceyhan Veteriner Fakültesi kurulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanının tensipleriyle Çukurova Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan bu iki fakülte ve mevcut Meslek Yüksekokulu, ne yazık ki gün geçtikçe kan kaybetmekte, yavaş yavaş Adana merkez kampüse taşınmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanının Ceyhan’ın gelişimi için Adana ve Ceyhanlılara emaneti olan bu iki fakültenin tabelası Ceyhan’da bulunmakta ancak öğrencileri ve hocalarının eğitim öğretime Adana’da devam edeceği yönünde bazı duyumlar almaktayız.

Acaba Sayın Cumhurbaşkanı Sadece 1. Sınıftaki 50-60 öğrencinin günü birlik Ceyhan’a gidip gelmesi diğer sınıfları Adana merkezde eğitim görmeleri için mi bu fakültelerin Ceyhan’a kurulmasını istemiştir?!?. Böyle olduğunu düşünmüyoruz… Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Ceyhan Mühendislik ve Veteriner Fakültesi idarecileri, kendi birimlerinin laboratuvar, derslik vb olanaklarını Cumhurbaşkanı’nın emaneti olarak görüp Ceyhan’ı geliştirmek Ceyhan’a katkı sağlamak için Ceyhan’a taşıma gayretlerini göstermişler midir?

Sayın Valimiz, kaymakamımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, rektörlerimiz, dekanlarımız bu emanete ne kadar sahip çıkmaktadırlar?!? Bünyesinde üniversite olan bir çok ilden daha büyük olan Ceyhan’ımızda, 3-5 tane hayırsever kişi ya da dernek Çukurova Üniversitesi Ceyhan kampüsüne iki-üç laboratuvar, kongre konferans salonları, kütüphane, yurtlar, fakülte binaları yapamıyorlar mı? Ceyhan enerji bölgesindeki uluslararası şirketlerden de mi destek alınamıyor?!?

Ceyhan’a kurulan bu fakültelerin desteklenmesini, bu konuya partili partisiz tüm Ceyhanlıların destek olmasını, Cumhurbaşkanımızın , devletimizin Ceyhan’ımıza emanetine sahip çıkılmasını ve bu fakültelerin alt yapı ve bina eksikliklerinin tamamlanarak başta Ceyhan’a ve Ceyhanlıya, Adana’mıza , ülkemize ve tüm dünyaya hizmet etmesi için aktif hale getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Ülkemizde birçok ilde ve ilçede yeni fakülteler ve bölümler kurulup öğrenci alırken Ceyhan’daki öğrencilerin Adana merkeze taşınma iddiaları gerçekten ilçemiz adına üzüntü vericidir, bu konunun muhataplarıyla görüşülmesi gerekli önlemlerin alınması emanete sahip çıkılması gerekmektedir. Hatta daha ileri gidilmeli, 5-6000 öğrenci, 100-200 akademisyen,idari personeller, güvenlikçi, memuru, hizmetlisi ile yeni fakülteler ile Ceyhan Üniversitesi’nin kurulması gündemimizden düşmemeli ve seçim için kapımızı çalanlardan istemeliyiz diye düşünüyoruz.

PAYLAŞ