Adana Sevdamız diyenler neredesiniz? Havaların ısınmasından ziyade havaalanının sıcaklığı ilimiz Adana’yı sarmış bulunmakta.Adana havaalanı ya da Şakirpaşa Havaalanı eğer sahip çıkamazsak tarihe karışacak. 1937 yılında açılan Adana havaalanında 1956 yılından itibaren uluslararası uçuşlar yapılmakta olup 1993 yılından bu yana da 24 saat kesintisiz uçuşlar ile bölgeye hizmet etmekte. Neredeyse cumhuriyetimizle yaşıt olan Adana havaalanının kapatılacak..

Tarih : Okunma : 1.800 views Yorum Yap

Adana Sevdamız diyenler neredesiniz?
Havaların ısınmasından ziyade havaalanının sıcaklığı ilimiz Adana’yı sarmış bulunmakta.Adana havaalanı ya da Şakirpaşa Havaalanı eğer sahip çıkamazsak tarihe karışacak. 1937 yılında açılan Adana havaalanında 1956 yılından itibaren uluslararası uçuşlar yapılmakta olup 1993 yılından bu yana da 24 saat kesintisiz uçuşlar ile bölgeye hizmet etmekte.
Neredeyse cumhuriyetimizle yaşıt olan Adana havaalanının kapatılacak olması son yıllarda adeta yokuş aşağı giden Adana’ya bir tekme daha atılması anlamına gelmez mi?
Bu yılın sonunda açılması planlanan Çukurova Havaalanı hizmete girmeden önce Adana’da bir telaş başladı. Aslında telaşın beklenenden az olduğunu söylemek lazım. Adana’daki herkesin hep bir ağızdan ‘Kapatılmasın’ demesi gerekirken yalnızca belli bir kesim ses çıkartıyor.
Bu yılın sonunda açılması planlanan Çukurova Havaalanı (Mersin – Tarsus’ta) hizmete girmeden önce Adana’nın çok önemli bir değerini kaybetmesine neden olacak. Sözlerimin başında belirtmekte yarar görüyorum, Mersin’e havaalanı açılmasın demeyen herkes gibi ben de Çukurova Havaalanı açılsın ama Adana Havaalanı kapatılmasın diyorum.
Adana Havaalanı neden kapatılıyor?
Eğer bizim havaalanı kapatılırsa Adana Havaalanı’nı kullanan herkes doğal olarak Çukurova havaalanını kullanmak mecburiyetinde kalacak. Yani Mersin havaalanına yolcu garantisi verilecek.
Eğer, yıl sonuna kadar Adanalılar bir olup tek bir ağızdan ‘Havaalanı kapatılmasın’ demezse, bu yılın sonunda artık Adana’da bir havaalanı olmayacak.
Havaalanımız kapatıldığında ‘Adana’ya gidelim’ diyen biri önce Mersin’e sonra Adana’ya gelecek ya da siz başka bir yere gidecekseniz önce Mersin’e sonra hangi şehre ya da hangi ülkeye gideceksiniz uçabileceksiniz.
Uçak biletlerimizde ‘Adana’ olmayacak.
Adana, her gün bir değerini kaybederken bugün Havaalanının kapatılacak olması, bu şehrin siyaset başta olmak üzere ne kadar sahipsiz olduğunu bir kez daha ortaya koyacak. Bu şehri ilgilendiren konularda siyaseti bir kenara bırakmak lazım. Ben isterdim ki bu protestoda daha sivil bir önderlik olsaydı ama Sayın Karalar herhalde bunun belediyeden beklendiği görmüş olmalı ki öncülüğü kendileri yaptı. ‘Havaalanı Kapatılmasın’ basın açıklamasına baktığımızda Cumhur ittifakından Kimseyi göremedim. Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası ve sivil toplum örgütlerinin birçoğu yoktu.
Adana’nın 15 milletvekili varken sadece ikisi oradaydı. Peki Adana’da kaç belediye var ve kaçı oradaydı? Fotoğraflara baktığınızda göreceksiniz.
SORUYORUM
Adana havaalanını sadece sözüm ona millet ittifakı mı kullanıyor, sözüm ona Adana Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler mi kullanıyor, sözüm ona iktidara muhalif olanlar mı kullanıyor?
Neredeydi bugün siyasetçileriz, neredeydi sivil toplum örgütleri, neredeydi sanayicilerimiz, neredeydi iş adamlarımız, neredeydi ağzından sevdamız adana lafı düşmeyenler?
Yazık gerçekten yazık…
Çukurova Havaalanı önemli midir, önemlidir. Sayın Karalar’ın dediği 350 bin nüfuslu Rize’ye Havaalanı yapıldığında 850 nüfuslu Trabzon Havaalanı kapatılmadığı gibi 3 Milyon nüfuslu Adana’nın havaalanı kapatılmasın. Adana her geçen gün geri giderken bir tekme daha atmayın!

Eskiden Türkiye’nin 4. büyük iliydi Adana, şimdi sıralamada parmaklarımız yetmez göstermeye, o kadar geriledi. Bunun nedenini bir sormak lazım, Ben ne yaptım ya da ben ne nerede durmadım da bu şehir daha geriye gitti?
Bizi yöneten, O makamlardan mevkilerde oturanlar, Mersin Havaalanı açılsın ama bir tarihi eser olan dünyanın sayılı havaalanlarından birisi olan Adana havaalanı kapatılmasın.
ÇAĞRIMDIR;
Siyasetçilerimize, Sivil Toplum Örgütlerimizin temsilcilerine, işadamlarına ve Adana’yı seven herkese bir çağrıdır. Bir gazeteci olarak, bir vatandaş olarak ve Adana’yı seven, Adana’da yaşayan bir birey olarak bu değerimizi kaybetmeyelim. Gelin yanlıştan geri dönelim, havaalanımızın kapatılmaması için siyaseti bir kenara bırakıp havaalanımıza sahip çıkalım…
Veee son olarak;
Biz yeni bir hizmet beklemiyoruz, olanı kapatmayın diyoruz…

PAYLAŞ